نوزدهمین کنفرانس ملی آموزش ریاضی و پنجمین همایش ملی دانش‌آموزش محتوا در آموزش ریاضی

نوزدهمین کنفرانس ملی آموزش ریاضی و پنجمین همایش ملی دانش‌آموزش محتوا در آموزش ریاضی از 18تا 21 شهریورماه 1403 در دانشگاه فرهنگیان اصفهان برگزار شد. در این کنفرانس اساتید، معلمان و دانشجویان آموزش ریاضی حضور داشتند.

اهداف کنفرانس:

  1. گسترش دانش علمی، تربیتی، آموزشی، پرورشی، پژوهشی آموزش ریاضی در سطح مدارس و دانشگاه‌های کشور؛
  2. بررسی تأثیر هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های دیجیتال بر آموزش ریاضی؛
  3. بررسی نقش ریاضی در آموزش STEM.

محورهای کنفرانس:​

  1. نقش تحولات اجتماعی در آموزش ریاضی؛
  2. نقش فناوری‌های نوین به ویژه هوش مصنوعی و علم داده در آموزش ریاضی؛
  3. الزامات و چالش‌های برنامه‌های درسی ریاضی و راه کارهای پیش رو؛
  4. مدلسازی و حل مسئله در آموزش ریاضی؛
  5. آموزش‌های قبل و ضمن خدمت معلمان ریاضی؛
  6. نقش تاریخ، فلسفه و هنر در آموزش ریاضی؛
  7. نقش ریاضی در آموزش STEM؛
  8. روش‌های نوین تدریس در آموزش ریاضی؛
  9. ارزشیابی در آموزش ریاضی؛ چالش‌ها و راه کارها.

دبیرخانهٔ علوم رایانه‌ی ببراس و انتشارات فاطمی در این همایش شرکت کردند.

ثبت‌نام بیست‌ودومین دوره‌ی چالش بین‌المللی ببراس

ثبت‌نام بیست‌ودومین دوره‌ی چالش بین‌المللی ببراس آغاز شد.

یازدهمین دوره‌ی چالش علوم رایانه‌ی ببراس در ایران (منطبق با بیست‌ودومین دوره‌ی چالش بین‌المللی ببراس)، در یک مرحله در تاریخ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. هر پایه‌ی تحصیلی در ساعت مشخصی که متعاقباً اعلام می‌شود، در چالش شرکت خواهد کرد.

برای امسال یک پیش‌ببراس و ۱۵ لیگ مینی‌ببراس تعریف شده است. مجموع امتیازهای مینی‌ببراس علاوه بر چالش اصلی در انتخاب برگزیدگان، اثرگذار است و در نهایت برگزیدگان به مدرسه‌ی تابستانه‌ی ریاضیات و علوم رایانه دعوت خواهند شد.

مینی‌ببراس

۱۵ لیگ «مینی‌ببراس» از ۲۶ مهرماه ۱۴۰۳ تا ۱۱ بهمن‌‍ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. این لیگ‌ها به‌صورت هفتگی برگزار می‌شوند و هر دانش‌آموز در هر هفته به سه مسئله‌ی ۳، ۴ و ۵ امتیازی پاسخ می‌دهد. با توجه به اینکه دانش‌آموزان امکان پاسخ‌دهی به لیگ‌هایی که تاریخ‌شان گذشته را ندارند، توصیه می‌شود برای کسب امتیاز بیشتر، هرچه زودتر نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

 

پیش‌ببراس

به منظور آشنایی دانش‌آموزان جدید و افزایش مهارت حل مسئله‌ی دانش‌آموزان، دبیرخانه‌ی علوم رایانه تصمیم دارد یک پیش‌ببراس در ۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار کند. پیش‌ببراس فرصت خوبی است برای شرکت‌کنندگانی که می‌خواهند خود را محک بزنند و با مسئله‌های علوم رایانه و تفکر رایانشی ببراس بیشتر آشنا شوند.

 

 

دانش‌آموزان و مدارسی که از تاریخ ۲۷ مرداد تا ۳۱ شهریور ثبت‌نام خودشان را انجام دهند شامل ۱۰ درصد تخفیف ثبت‌نام زودهنگام می‌شوند. این تخفیف با وارد کردن کد زیر در سامانه‌ی مبنا اعمال می‌شود.

کد تخفیف ثبت‌نام زودهنگام: early03

اسامی برگزیدگان بیست و یکمین چالش ببراس 1403

با تشکر از مشارکت بسیار گسترده‌ی دانش‌آموزان پر تلاش و اولیای محترم در بیست و یکمین دوره‌ی چالش بین‌المللی ببراس 2023، اسامی نفرات برگزیده به شرح زیر است:

 

 

توجه داشته باشید شرط لازم برای انتخاب، فقط امتیاز دانش‌آموز در کارنامه نیست بلکه مجموع امتیاز کسب شده در لیگ‌های مینی ببراس و امتیاز مرحله اول این دوره نیز در این انتخاب تاثیرگذار بوده است. لازم به ذکر است امتیاز کسب شده درمرحله اصلی این چالش نسبت به سایر موارد از ضریب بالاتری برخوردار بوده است.

هماهنگی‌های لازم جهت ارسال جوایز منتخبین به زودی انجام خواهد شد.

ضمن عرض تبریک به برگزیدگان، برای همه شرکت‌­کنندگان در این چالش، آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.

دبیرخانۀ علوم رایانه ببراس در ایران

مدرسه‌ی تابستانه‌ی ریاضیات و علوم کامپیوتر در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد

مدرسه‌ی تابستانه‌ی ریاضیات و علوم رایانه برای برگزیدگان مقطع متوسطه در روزهای ۲۱، ۲۲ و ۲۳ مردادماه و برای برگزیدگان مقطع دبستان در روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ مردادماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

علوم رایانه و تفکر رایانشی به عنوان دانشی که نسبت به دیگر دانش‌ها نوپاست، سهم اندکی از برنامه‌ی آموزشی دانش‌آموزان را دارد. در این مدرسه سعی شد دانش‌آموزان با جنبه‌هایی از مفاهیم علوم رایانه، از مبانی منطق تا فلوچارت و رمزنگاری آشنا شوند. این امر با همکاری معلمان با تجربه و همکاری دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به اجرا درآمد.

حدود ۱۵۰ دانش‌آموز از میان برگزیدگان رویدادهای ریاضیات کانگورو و علوم رایانه‌ی ببراس از شهرها و مدارس مختلف کشور در این برنامه شرکت کردند و تجربه‌های ریاضیاتی متفاوتی را از سر گذراندند: از ریاضیات و موسیقی تا حل مسئله با تا کردن.

هر بخش از این برنامه، هدف مشخصی را دنبال می‌کرد، تا در مجموع فضایی برای آشنایی با تفکر رایانشی و تمرین روش‌هایی برای ریاضی‌ورزی فراهم شود.


گزارش تصویری برنامه را در زیر ببینید:

اسامی برگزیدگان برای مدرسۀ تابستانه ریاضیات و علوم رایانۀ دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد

با تشکر از مشارکت بسیار گستردۀ مدارس، اولیا و دانش‌آموزان در بیستمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس ۲۰۲۲، اسامی نفرات منتخب به شرح زیر است:

توجه داشته باشید شرط لازم برای انتخاب، فقط امتیاز دانش‌آموز در کارنامه نیست بلکه مجموع امتیاز کسب شده در لیگ‌های مینی ببراس و امتیاز مرحلۀ اول این دوره نیز در این انتخاب تاثیرگذار بوده است. لازم به ذکر است امتیاز کسب شده در مرحلۀ اصلی این چالش نسبت به سایر موارد از ضریب بالاتری برخوردار بوده است.

مقطع دبستان

مقطع متوسطه

ضمن عرض تبریک به برگزیدگان، برای همه شرکت‌­کنندگان در این چالش، آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.

دبیرخانۀ علوم رایانه ببراس در ایران

دستورالعمل مرحلۀ دوم چالش جهانی ببراس

ضمن تبریک به شما برای راه‌یابی به مرحلۀ دوم بیستمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس ۲۰۲۲، قبل از شرکت در این چالش، به نکات زیر توجه فرمایید.

🔆  عدم توجه به هر یک از این نکات ممکن است، حضور شما در این چالش را با مشکل رو­­به‌­رو کند.

🔴 زمان برگزاری

🔹 دانش‌­آموزان همۀ پایه­‌های تحصیلی روز پنج­شنبه ۱۱ اسفندماه از ساعت ۱۲ تا ۱۷ می­‌توانند در مرحلۀ دوم چالش ببراس شرکت کنند.

🔹 توجه شود دانش‌آموزان هر گروه فقط در ساعات ۱۲ تا ۱۷ می‌توانند دکمۀ «شروع» را بزنند. زمان آزمون (۱۲۰ دقیقه) بعد از زدن دکمۀ شروع برای هر نفر آغاز خواهد شد.

🔹 مثلا اگر دانش‌­آموزی دکمۀ شروع را ساعت ۱۲:۴۰ بزند تا ساعت ۱۴:۴۰ فرصت پاسخ­‌گویی به مسائل را دارد. و اگر دانش‌­آموزی در ساعت ۱۶:۴۸ دکمۀ شروع را بزند تا ساعت ۱۸:۴۸ فرصت پاسخ­گویی به مسائل را دارد. توجه کنید که دانش­‌آموز در ساعت ۱۷:۰۱ امکان زدن دکمۀ «شروع» و شرکت در چالش را ندارد.

🔴 آمادگی‌های لازم قبل از شروع

🔹 اطلاع‌­رسانی­‌های بعدی شامل نتیجۀ چالش و دریافت گواهی­نامه و موارد نظیر آن، مشروط به تایید شمارۀ تلفن همراه شما در بخش پروفایل است؛ لذا لازم است در اولین فرصت آن را تکمیل کنید.

🔹 برای مشاهدۀ آموزش ویدئویی نحوۀ ورود به سامانۀ مبنا و تکمیل اطلاعات در سامانه اینجا کلیک کنید.

🔹قبل از شروع آزمون حتماً از صحت پایۀ تحصیلی خود اطمینان حاصل کنید و در صورت وجود مغایرت، پشتیبان را در جریان قرار دهید. عدم اصلاح این مورد و عواقب آن برعهدۀ دانش‌­آموز است.

🔴 شروع چالش

🔹 قبل از شروع چالش، از دسترسی و سرعت مناسب اینترنت خود مطمئن شوید.

🔹 در هنگام استفاده از سامانۀ چالش‌‎ها، از هیچ­گونه پروکسی،VPN  و فیلترشکن استفاده نکنید.

🔹 شرکت در چالش، فقط در روز و ساعت اعلام شده و تنها به یکی از سه طریق زیر امکان‌پذیر است:

🔆  آخرین نسخۀ اپلیکیشن اندروید سامانۀ چالش‌‎ها
(دانلود اپلیکیشن ببراس از بازار – دانلود مستقیم)

🔆  آخرین نسخۀ اپلیکیشن iOS سامانۀ چالش‌‎ها
(دانلود اپلیکیشن ببراس از سیب آپ – دانلود اپلیکیشن ببراس از سیبچه)

نکته: با توجه به تحریم‌های شرکت اپل، اپلیکیشن موجود در App Store قطع شده و بیش از این پشتیبانی نمی‌شود. اگر نسخه‌های قدیمی اپلیکیشن iOS را دارید، آن را حذف کرده و نسخۀ جدید را از لینک‌های داده شده دانلود نمایید.

🔆 مراجعه به سامانۀ چالش‌‎های موسسۀ فرهنگی فاطمی از طریق نشانی (http://fatemichallenge.ir) است.

نکته: صفحۀ مدیریت سیستم چالش‌های مؤسسه فرهنگی فاطمی از صفحۀ نمایش تلفن همراه پشتیبانی نمی‌کند. بنابراین اگر قصد شرکت کردن در چالش را از روی گوشی تلفن همراه دارید، باید حتماً اپلیکیشن ببراس را روی گوشی خود نصب کنید.

🔹 به تمام دانش‌­آموزان، از جمله کاربران iOS توصیه می‌‎شود که از طریق رایانه و مرورگر گوگل کروم در چالش شرکت کنند.

🔹 اگر از اپلیکیشن‎ اندروید استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که آخرین نسخۀ آن را نصب کرده‎‌اید، توصیه می‌شود که قبل از برگزاری چالش از درستی عملکرد اپلیکیشن در تلفن همراه خود مطمئن شوید، در غیر این صورت از نسخۀ وب سامانۀ چالش‌ها استفاده نمایید. (آخرین نسخۀ مرورگر کروم را از اینجا دانلود کنید).

🔹 پس از ورود به حساب کاربری خود در سامانۀ چالش‌های مؤسسۀ فرهنگی فاطمی یا اپلیکیشن ببراس روی دکمۀ چالش‌های ببراسی سپس «مرحلۀ دوم بیستمین دورۀ چالش بین‌­المللی ببراس ۱۴۰۲-۱۴۰۱» و در نهایت دکمۀ «شروع» کلیک کنید.

توجه: اگر آیتم «مرحلۀ دوم بیستمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس ۱۴۰۲-۱۴۰۱» را مشاهده نکردید، یک بار از حساب کاربری خود با زدن دکمۀ خروج، خارج شوید و مجدد با زدن نام کاربری و گذرواژه وارد حساب کاربری خود شوید و چالش‌های ببراسی را انتخاب کنید.

🔹 حتماً قوانین و شرایط را مطالعه کرده و سپس دکمۀ «شروع» را بزنید.

🔹 به خاطر داشته باشید که با کلیک روی دکمۀ «شروع» به‌هیچ عنوان امکان بازگشت ندارید و در صورت پایان زمان، امکان شرکت مجدد در چالش را نخواهید داشت. این چالش از شما حداکثر ۲ ساعت زمان خواهد برد، زمان مناسب را برای آن در نظر بگیرید.

🔹 مسائل این چالش به‌ترتیب آسان به سخت مرتب شده است ولی شما می­‌توانید به هر ترتیبی که مایل هستید به مسائل پاسخ دهید.

🔹 در این چالش ۱۵ مسئلۀ چند گزینه‌ای و تعاملی وجود دارد که برحسب دشواری در سه سطح ۳، ۴ و ۵ امتیازی قرار می‌گیرند و نمرۀ منفی ندارد.

🔹 پس از تشخیص پاسخ درست، روی آن کلیک کنید. برای این‌که پاسخ شما برای ما ارسال شود، باید در پایین همان صفحه، روی دکمۀ «ارسال پاسخ» کلیک کنید.

🔹 برای رفتن به صفحۀ مسائل قبل یا بعد، از دکمه‌هایی که در بالای مسئله هست «قبلی» / «بعدی» استفاده کنید. هرگز از دکمۀ بازگشت مرورگر استفاده نکنید.

🔹 اگر محتوای مسئله برای شما کامل نمایش داده نشده است، بعد از چند لحظه صفحه را بازآفرینی (Refresh) کنید؛ یا اگر از اپلیکیشن استفاده می‌کنید یک‌بار اپلیکیشن را ببندید و دوباره وارد شوید.

🔹 این چالش دکمه خروج یا پایان ندارد همان لحظه که دکمة ارسال پاسخ را برای هر سؤال می‌زنید پاسخ شما ثبت خواهد شد. بنابراین پس از پایان چالش و پاسخگویی به سوالات می‌توانید از حساب کاربری خود خارج شوید.

🔹 توجه داشته باشید نام کاربری و گذرواژۀ دانش‌آموزان برای ورود به سامانۀ چالش‌ها و اپلیکیشن ببراس در ۱۱ اسفندماه کدملی دانش‌آموز خواهد بود که حتماً باید با صفحه کلید انگلیسی وارد شود. ورود در زمانی غیر از زمان اعلام شده با عبارت اکنون زمان مناسبی برای شروع نیست همراه خواهد بود بنابراین فقط در زمان اعلام شده به سامانۀ چالش‌ها و اپلیکیشن ببراس مراجعه کنید.

🔹 نکتۀ بسیار مهم: در صورتی‌که در روز و ساعت اعلام شده وارد نشوید و صفحه برای شما سفید بود نشان دهنده این است که شما از قبل در حساب کاربری خود بوده‌اید، یکبار دکمۀ خروج را بزنید مجدد از کدملی خود به عنوان نام کاربری و گذرواژه استفاده کرده و وارد شوید.

🔹 پس از برگزاری، اطلاعیه‌ای مبتنی بر نحوۀ امتیازدهی و نتایج، در شبکه‌های مجازی دبیرخانۀ علوم رایانه ببراس در ایران منتشر خواهد شد.

🔴 پشتیبانی

🔹 روز ۱۱ اسفندماه، از ساعت ۱۲ تا ۱۹ پشتیبانی دبیرخانۀ ببراس، آمادۀ پاسخگویی به سؤالات شما است.

🔹 ارتباط با پشتیبانی، تنها از طریق چت آنلاین در سامانۀ چالش‌ها، امکان‌پذیر خواهد بود.

🔹 در صورت بروز هرگونه مشکل، آرامش خود را حفظ کنید؛ از مشکلی که اتفاق افتاده، عکس تهیه کرده و با پشتیبان آنلاین مطرح کنید و منتظر پاسخ کارشناسان ما بمانید.

🔹 توجه کنید که این پشتیبانی صرفاً محدود به مشکلات ورود و تکمیل اطلاعات بوده و پشتیبان‌ها به هیچ عنوان در خصوص محتوا و مفهوم مسائل به شما پاسخی نخواهند داد.

شاد و پیروز باشید.

دستورالعمل برگزاری بیستمین چالش جهانی ببراس

با تشکر از ثبت‌نام شما در مرحلۀ اول بیستمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس ۲۰۲۲، قبل از شرکت در این چالش، به نکات زیر توجه فرمایید.

🔆  عدم توجه به هر یک از این نکات ممکن است، حضور شما در این چالش را با مشکل رو­­به‌­رو کند.

 

🔴 زمان برگزاری

🔹 دانش­‌آموزان همۀ پایه‌­های تحصیلی  روز چهارشنبه ۵ بهمن­‌ماه از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۳۰ می­‌توانند در مرحلۀ اول چالش ببراس شرکت کنند.

🔹 توجه شود دانش‌آموزان هر گروه فقط در ساعات ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۳۰ می‌توانند دکمۀ «شروع» را بزنند. زمان آزمون (۱۲۰ دقیقه) بعد از زدن دکمۀ شروع برای هر نفر آغاز خواهد شد.

🔹 مثلا اگر دانش‌­آموزی دکمۀ شروع را ساعت ۱۴:۴۰ بزند تا ساعت ۱۶:۴۰ فرصت پاسخ­گویی به مسائل را دارد و اگر دانش‌آموزی در ساعت ۱۶:۲۸ دکمۀ شروع را بزند تا ساعت ۱۸:۲۸ فرصت پاسخ­گویی به مسائل را دارد. توجه کنید که دانش‌­آموز در ساعت ۱۶:۳۱ امکان زدن دکمۀ «شروع» و شرکت در چالش را ندارد.

 

🔴 آمادگی‌های لازم قبل از شروع

🔹 اطلاع‌­رسانی‌­های بعدی شامل نتیجۀ چالش و دریافت گواهی­نامه و موارد نظیر آن، مشروط به تایید شمارۀ تلفن همراه شما در بخش پروفایل است؛ لذا لازم است در اولین فرصت آن را تکمیل کنید.

🔹 برای مشاهدۀ آموزش ویدئویی نحوۀ ورود به سامانۀ مبنا و تکمیل اطلاعات در سامانه اینجا کلیک کنید.

🔹قبل از شروع آزمون حتماً از صحت پایۀ تحصیلی خود اطمینان حاصل کنید و در صورت وجود مغایرت، پشتیبان را در جریان قرار دهید. عدم اصلاح این مورد و عواقب آن برعهدۀ دانش‌­آموز است.

 

🔴 شروع چالش

🔹 قبل از شروع چالش، از دسترسی و سرعت مناسب اینترنت خود مطمئن شوید.

🔹 در هنگام استفاده از سامانۀ چالش‌‎ها، از هیچ­گونه پروکسی،VPN و فیلترشکن استفاده نکنید.

🔹 شرکت در چالش، فقط در روز و ساعت اعلام شده و تنها به یکی از سه طریق زیر امکان‌پذیر است:

🔆  آخرین نسخۀ اپلیکیشن اندروید سامانۀ چالش‌‎ها
(دانلود اپلیکیشن ببراس از بازار – دانلود مستقیم)

🔆  آخرین نسخۀ اپلیکیشن iOS سامانۀ چالش‌‎ها
(دانلود اپلیکیشن ببراس از سیب آپ – دانلود اپلیکیشن ببراس از سیبچه)

نکته: با توجه به تحریم‌های شرکت اپل، اپلیکیشن موجود در App Store قطع شده و بیش از این پشتیبانی نمی‌شود. اگر نسخه‌های قدیمی اپلیکیشن iOS را دارید، آن را حذف کرده و نسخۀ جدید را از لینک‌های داده شده دانلود نمایید.

🔆 مراجعه به سامانۀ چالش‌‎های موسسۀ فرهنگی فاطمی از طریق نشانی (http://fatemichallenge.ir) است.

نکته: صفحۀ مدیریت سیستم چالش‌های مؤسسه فرهنگی فاطمی از صفحۀ نمایش تلفن همراه پشتیبانی نمی‌کند. بنابراین اگر قصد شرکت کردن در چالش را از روی گوشی تلفن همراه دارید، باید حتماً اپلیکیشن ببراس را روی گوشی خود نصب کنید.

🔹 به تمام دانش‌­آموزان، از جمله کاربران iOS توصیه می‌‎شود که از طریق رایانه و مرورگر گوگل کروم در چالش شرکت کنند.

🔹 اگر از اپلیکیشن‎ اندروید استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که آخرین نسخۀ آن را نصب کرده‎‌اید، توصیه می‌شود که قبل از برگزاری چالش از درستی عملکرد اپلیکیشن در تلفن همراه خود مطمئن شوید، در غیر این صورت از نسخۀ وب سامانۀ چالش‌ها استفاده نمایید. (آخرین نسخۀ مرورگر کروم را از اینجا دانلود کنید).

🔹 پس از ورود به حساب کاربری خود در سامانۀ چالش‌های مؤسسۀ فرهنگی فاطمی یا اپلیکیشن ببراس روی دکمۀ چالش‌های ببراسی سپس «مرحلۀ اول بیستمین دورۀ چالش بین‌­المللی ببراس ۱۴۰۲-۱۴۰۱» و در نهایت دکمۀ «شروع» کلیک کنید.

توجه: اگر آیتم «مرحلۀ اول بیستمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس ۱۴۰۲-۱۴۰۱» را مشاهده نکردید، یک بار از حساب کاربری خود با زدن دکمۀ خروج، خارج شوید و مجدد با زدن نام کاربری و گذرواژه وارد حساب کاربری خود شوید و چالش‌های ببراسی را انتخاب کنید.

🔹 حتماً قوانین و شرایط را مطالعه کرده و سپس دکمۀ «شروع» را بزنید.

🔹 به خاطر داشته باشید که با کلیک روی دکمۀ «شروع»به هیچ عنوان امکان بازگشت ندارید و در صورت پایان زمان، امکان شرکت مجدد در چالش را نخواهید داشت. این چالش از شما حداکثر ۲ ساعت زمان خواهد برد، زمان مناسب را برای آن در نظر بگیرید.

🔹 مسائل این چالش به‌­ترتیب آسان به سخت مرتب شده است ولی شما می‌­توانید به هر ترتیبی که مایل هستید به مسائل پاسخ دهید.

🔹 در این چالش ۱۵ مسئلۀ چند گزینه‌ای و تعاملی وجود دارد که برحسب دشواری در سه سطح ۳، ۴ و ۵ امتیازی قرار می‌گیرند و نمرۀ منفی ندارد.

🔹 پس از تشخیص پاسخ درست، روی آن کلیک کنید. برای این‌که پاسخ شما برای ما ارسال شود، باید در پایین همان صفحه، روی دکمۀ «ارسال پاسخ» کلیک کنید.

🔹 برای رفتن به صفحۀ مسائل قبل یا بعد، از دکمه‌هایی که در بالای مسئله هست «قبلی» / «بعدی» استفاده کنید. هرگز از دکمۀ بازگشت مرورگر استفاده نکنید.

🔹 اگر محتوای مسئله برای شما کامل نمایش داده نشده است، بعد از چند لحظه صفحه را بازآفرینی (Refresh) کنید؛ یا اگر از اپلیکیشن استفاده می‌کنید یک‌بار اپلیکیشن را ببندید و دوباره وارد شوید.

🔹 این چالش دکمۀ خروج یا پایان ندارد همان لحظه که دکمۀ ارسال پاسخ را برای هر سوال می‌زنید پاسخ شما ثبت خواهد شد. بنابراین پس از پایان چالش و پاسخگویی به سوالات می‌توانید از حساب کاربری خود خارج شوید.

🔹 توجه داشته باشید نام کاربری و گذرواژۀ دانش‌آموزان برای ورود به سامانۀ چالش‌ها و اپلیکیشن ببراس در تاریخ ۵ بهمن‌­ماه کدملی دانش‌آموز خواهد بود که حتماً باید با صفحۀ کلید انگلیسی وارد شود. ورود در زمانی غیر از زمان اعلام شده با عبارت اکنون زمان مناسبی برای شروع نیست همراه خواهد بود بنابراین فقط در زمان اعلام شده به سامانۀ چالش‌ها و اپلیکیشن ببراس مراجعه کنید.

🔹 نکتۀ بسیار مهم: در صورتی‌که در روز و ساعت اعلام شده وارد نشوید و صفحه برای شما سفید بود نشان دهنده این است که شما از قبل در حساب کاربری خود بوده‌اید، یکبار دکمه خروج را بزنید مجدد از کدملی خود به عنوان نام کاربری و گذرواژه استفاده کرده و وارد شوید.

🔹 پس از برگزاری، اطلاعیه‌ای مبتنی بر نحوۀ امتیازدهی و نتایج، در شبکه‌های مجازی دبیرخانه علوم رایانه ببراس در ایران منتشر خواهد شد.

 

🔴 پشتیبانی

🔹 روز ۵ بهمن­‌ماه، از ساعت ۹ تا ۱۸:۳۰ پشتیبانی دبیرخانۀ ببراس، آمادۀ پاسخگویی به سؤالات شما است.

🔹 ارتباط با پشتیبانی، تنها از طریق چت آنلاین در سامانۀ چالش‌ها، امکان‌پذیر خواهد بود.

🔹 در صورت بروز هرگونه مشکل، آرامش خود را حفظ کنید؛ از مشکلی که اتفاق افتاده، عکس تهیه کرده و با پشتیبان آنلاین مطرح کنید و منتظر پاسخ کارشناسان ما بمانید.

🔹 توجه کنید که این پشتیبانی صرفاً محدود به مشکلات ورود و تکمیل اطلاعات بوده و پشتیبان‌ها به هیچ عنوان در خصوص محتوا و مفهوم مسائل به شما پاسخی نخواهند داد.

 

شاد و پیروز باشید

,

اسامی منتخبین نوزدهمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس ۲۰۲۱ اعلام شد.

با تشکر از مشارکت بسیار گستردۀ مدارس، اولیا و دانش‌آموزان در نوزدهمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس ۲۰۲۱، اسامی نفرات منتخب اعلام گردید.

توجه داشته باشید شرط لازم برای انتخاب، فقط امتیاز دانش‌آموز در کارنامه نیست بلکه مجموع امتیاز کسب شده در لیگ‌های مینی ببراس و امتیاز مرحله اول این دوره نیز در این انتخاب تاثیرگذار بوده است. لازم به ذکر است امتیاز کسب شده درمرحله اصلی این چالش نسبت به سایر موارد از ضریب بالاتری برخوردار بوده است.

ضمن عرض تبریک به برگزیدگان، برای همه شرکت‌­کنندگان در این چالش، آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.

هماهنگی‌های لازم جهت ارسال جوایز منتخبین به زودی انجام خواهد شد.

  • مقطع ابتدایی:
  • مقطع متوسطه:
,

نتایج «مرحلۀ اصلی نوزدهمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس ۲۰۲۱» اعلام شد.

نحوۀ دریافت کارنامه، گواهی حضور و دیپلم افتخار دانش آموزان به شرح زیر می‌باشد.

⬅️ راهنمای دریافت کارنامه:

? جهت دریافت حتماً از مرورگر گوگل کروم در کامپیوتر استفاده کنید.

? پس از ورود به حساب کاربری خود در سامانۀ مبنا اینجا کلیک کنید یا مراحل زیر را از بخش داشبورد حساب کاربری خود دنبال کنید:
۱- انتخاب بخش منو، رویدادها، رویدادهای من
۲- کلیک بر دکمۀ «نمایش» نوزدهمین دوره چالش بین المللی ببراس (مرحله اصلی)
۳- دریافت از سمت راست صفحه

? در صورت فراموشی گذرواژه خود در سامانۀ مبنا، نحوۀ بازیابی گذرواژه را اینجا ببینید.

? در صورتی که اطلاعات حساب کاربریتان تکمیل نیست، ابتدا باید اطلاعات حساب کاربری خود را تأیید و تکمیل کرده سپس مراحل بالا را ادامه دهید.

?نحوۀ تکمیل پروفایل در سامانۀ مبنا را اینجا ببینید.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

⬅️ نحوۀ اعطای گواهی شرکت و دیپلم افتخار:

دیپلم افتخار به دانش‌آموزانی که امتیازی بیشتر از میانگین امتیاز در گروه خود را کسب کنند تعلق می‌گیرد. بدین ترتیب حداقل امتیاز مورد نیاز برای دریافت دیپلم افتخار این چالش به شرح زیر می‌باشد:

? پایه‌‌های ۱ و ۲: ۴۴ امتیاز
? پایه‌‌های ۳ و ۴: ۴۷ امتیاز
? پایه‌‌های ۵ و ۶: ۴۱ امتیاز
? پایه‌‌های ۷ و ۸: ۳۴ امتیاز
? پایه‌‌های ۹ و ۱۰: ۳۵ امتیاز
? پایه‌‌های ۱۱ و ۱۲: ۴۵ امتیاز

دانش‌آموزانی که کمتر از حداقل نمره را در هر پایه دریافت کرده باشند فقط گواهی شرکت این چالش را دریافت خواهند کرد.

? نسخۀ الکترونیکی گواهی حضور و دیپلم افتخار با مراجعه به سامانۀ مبنا و مشابه دریافت کارنامه، قابل دریافت است.
یادآور می‌شود مدارک چالش ببراس نسخه چاپی ندارد.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

⬅️ شیوۀ تقدیر از برگزیدگان این دوره متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

لازم به ذکر است به دلیل پاندومی ویروس کرونا این چالش در همین مرحله پایان می‌یابد و مرحله سوم برگزار نخواهد شد.

,

گزارشی از برگزاری بیستمین دورۀ كنگرۀ بین‌المللی ببراس ۲۰۲۲

بیستمین کنگرۀ بین‌المللی ببراس از ۱۶ تا ۲۰ می با میزبانی مقدونیه شمالی برگزار شد. در این کنگره ۵۲ کشور به عنوان عضو اصلی انجمن جهانی ببراس و ۲۵ کشور متقاضی به صورت حضوری یا  آنلاين حضور داشتند. سه نماينده از طرف موسسۀ فرهنگی فاطمی، که نمایندۀ برگزاری اين رويداد بين المللی در ايران است، در این گردهمايی به صورت آنلاين شرکت کردند.

در این گردهمايی كه با حضور كارشناسان علوم كامپيوتر كشورهای عضو برگزار شد، موارد زير مورد بحث و بررسی قرار گرفت:

🔆 مسائل روز گسترش علوم کامپیوتر در میان دانش‌آموزان دنیا،
🔆 ایده‌پردازی برای چالش ببراس و بررسی آمار و اتفاقات سال گذشته ببراس،
🔆 انتخاب کمیته‌ برگزاری سال آینده،
🔆 بررسی و نهايی كردن سوالات پیشنهادی کشورها برای برگزاری چالش جهانی سال ۲۰۲۲

با تقسیم نمایندگان کشورها به ۱۴ گروه مختلف، هر گروه در کارگاه‌هایی به اصلاح و نهایی‌کردن سوالات پیشنهادی کشورها و همچنین انتخاب نامزدهای کسب عنوان بهترین سوال طراحی‌شده پرداختند.  امسال حدود ۳۰۰ مسئله از طرف اعضا به این کنگره ارسال شده بود که از بین آن‌ها ۱۰۵ مسئله برای استفاده در این چالش انتخاب شدند. کارگروه‌های فعال ۱۸ مسئله را از بین مسئله‌های منتخب برای انتخاب سه مسئله برتر معرفی كردند . پس از رای‌گیری از تمام شرکت‌کنندگان، سوالاتی از فرانسه، ایران و آلمان به عنوان بهترین مسئله‌های پیشنهادی برگزیده شدند.

نوزدهمين دورۀ چالش بين‌المللی ببراس در اسفندماه سال ۱۴۰۰ توسط موسسۀ فرهنگی فاطمی به صورت آنلاين برگزار شد و دانش‌آموزان پایه‌های اول تا دوازدهم از سراسر كشور در آن شرکت و با مفاهیم تفکر رایانشی و علوم کامپیوتر آشنا شدند. لازم به اشاره است که کشور ایران به نمایندگی مؤسسۀ فرهنگی فاطمی از سال ۲۰۱۶ به عضویت دائم (کامل) انجمن ببراس پذیرفته شده است و عضوی فعال در این انجمن علمی ترویجی محسوب می‌شود.